Miljøvenlige Sko

Miljøvenlige Sko

Sponsoreret indhold

Sko er et produkt, som praktisk alle i verden ejer. Hvert år fremstilles der faktisk mere en 20 billioner sko. Denne massive industri kan ikke undgå, at have en negativ indvirkning på vores miljø. Der er flere faretruende elementer ved fremstillingen af sko, hvor toksinerne sko indeholder, er en væsentlig faktor. Fra start til slut af en sko’s produktionscyklus, bliver giftstoffer, kemikalier og fossilt brændstof sendt ud i miljøet. Kemikalier som skader dyrelivet, såvel som mennesker som kommer i kontakt med det. Derudover produceres der en massiv mængde carbondioxid, som gennem flere studier har bevist, at have en negativ indvirkning på vores klima og global opvarmning.

Gennemsnitligt pr. sko bliver der produceret 13 kg.carbondioxid, og der bliver som sagt produceret mere en 20 billioner sko hvert år. Et aspekt ved denne miljøfare, der tit overses, er Transportation. Mange sko producenter vælger at producere deres sko i ikke udviklede lande, for at spare på omkostningerne. Disse sko skal transporteres langt, før de når slutbrugeren.

Ønsker du at hjælpe med at mindske indvirkningen af denne massive modeindustri, så kan du sørge for, at dine sko får et langt liv. Doner dem eller giv dem til genbrug, når du er færdig med dem. Der er utrolig mange virksomheder, som faktisk gør noget for at mindske indvirkningen. Nike har eksempelvis oprettet en kampagne, der hedder “genbrug-en-sko”. Nike tager gamle sko og sørger for at alt materiale genbruges. Det kan være til et virvar af andre sportsgrene og artikler – vigtigheden er at der tænkes genanvendelighed.

Du kan desuden sørge for at købe dine sko hos virksomheder, der tænker på miljø, samt hvilke sko de udbyder. Børnesko er en utrolig stor industri, hvor jeg heldigvis har stødt på flere og flere webshops, som har omtanke om, hvilke produkter og producenter de arbejder sammen med. Virksomheden “Littlefashionfeet” er et af disse webshops. De fokuserer primært på salget af børnesko. De har udvalgt deres leverandører efter tankesættet – Godt for børn og godt for miljøet. Det kan faktisk godt hænge sammen. Nogle af de mærker de udbyder er “Pom Pom, Petit by Sofie Schnoor og Bundgaard” – alle virksomheder der har stor bevidsthed for sund produktion.

Men Littlefashionfeet er langtfra den eneste webshop – Flere og flere følger trop og de grønne revolution tager så småt form.

Det kræver ikke meget – kun få valg i hverdagen til at sikre, at vores verden er her i mange år fremadrettet.

Comments are closed.