Natur maling

Natur maling

Naturmaling – også kaldet miljømaling sikrer dig et sundere indeklima. Du kan her læse nærmere om de fordel der er ved at vælge denne type maling, fremfor almindelig maling.

Hvad er natur maling?

Naturmaling er det bedste valg for de som tænker på familiens sundhed og helbred. Og så er det et godt alternativ til almindelig maling. Når du vælger den rigtige naturmaling, er den mindst lige så god som konventionel, kemisk maling, samtidig med at man får alle fordele ved at male med naturmaling. Nedenfor kan du læse 5 gode grunde til at vælge naturmaling næste gang du skal male.

5 grunde til at vælge naturmaling

  1. Det er nemt og billigt

Naturmaling eller økomaling som det også kaldes, er nem at male med og behøver ikke være dyrere end andre typer maling. Nogle typer naturmaling skal røres sammen med pulver, og kræver derfor en lidt mere omstændig proces. Dog er der efterhånden mange produkter som er blandet og klar til brug med det samme.

  1. Det er økologisk og miljøvenligt

Malingen er fremstillet udelukkende af naturlige ingredienser, så man ikke skal bekymre sig som skadelige tilsætningsstoffer. Da malingen er uden kemiske tilsætningsstoffer er den 100 % biologisk nedbrydelig, så den ikke forurener eller belaster miljøet. Malingen er ikke giftig at røre ved eller at indånde.

  1. Det er allergivenligt

Maling kan være skyld i rigtig mange tilfælde af allergiske reaktioner. Har du malet med almindelig maling, kan rummet afgive dampe i flere måneder efter der er blevet malet. Dette er både skadelidt for allergikere og andre der kan være i fare for at udvikle allergi.

  1. Det dufter godt

Alle kender den stærke duft af en nymalet væg. Den stærke duft kommer fra det kemiskbaserede maling med tilsætningsstoffer og bliver ofte hængende i luften længe efetr malingen er tør og rummet taget i brug. Naturmaling er som oftest duftfrie, men kan afhængig af producenterne også dufte af blomster eller citrus.

  1. Det dækker godt og holder længe

Måske du før har hørt at naturmaling ikke dækker ret godt. Men de fleste naturmaling produkter er ikke sådan den dag i dag. Langt de fleste produkter er i dag af meget høj kvalitet og dækker ofte bedre end de fleste andre typer maling. Da de fleste naturmalinger er silikatmaling er holdbarheden også i top. Silikatmaling betyder at malingen indgår en kemisk forbindelse med underlaget så det ikke kan skalle af. Men derimod danner en stærk, vejrbestandig overflade, som beholder farven.

 

Bemærk at denne artikel er en grundlæggende gennemgang af argumenterne for at vælge naturmaling, som ikke er møntet på noget bestemt produkt. Derfor kan der forekomme argumenter som ikke gør sig gældende for samtlige produkter på markedet. Man bør altid være opmærksom og vælge sådanne produkter med omtanke.

Comments are closed.