Sæt mindre klima-fodspor med din transport

Sæt mindre klima-fodspor med din transport

Sponsoreret indhold

Du har helt sikkert set dem i bybilledet eller på landevejen. Elcykler bliver mere og mere populære – OG det er bestemt ikke uden grund. I Danmark har vi stolte cykeltraditioner – oftest er det stadig den klassiske citybike, der fragter os på arbejde, til fodboldtræning, på indkøb eller henter børnene hjem fra børnehave.

Er du også en af os, der oftere får taget bilen i stedet for cyklen? Selv på de korte ture… Så kan elcyklen virkelig gøre en forskel.

Gør en forskel for miljøet

Med en elcykel får du hjælp til at komme fremad. Den kører ikke af sig selv, så du får stadig motion ved at træde i pedalerne. Cyklen drives af en el-motor og et genopladeligt batteri – og det er der mange fordel ved. Du kan cykle langt og hurtigt, uden at overbelaste din krop. Du undgår at blive svedig på vej til arbejde eller om eftermiddagen, når cyklen er tungt læsset med skoletasker og indkøb.

Samtidig er der noget at vinde i forhold til din personlige udledning af CO2. Den samme tur på en elcykel udlever markant mindre CO2 pr. kilometer end en bil. Samvirke.dk har lavet en undersøgelse, som viser følgende:

  • 1 kilometer i bil udleder ca. 132 gram CO2 pr. kilometer
  • 1 kilometer på elcykel udlever ca. 12 gram CO2 pr. kilometer.

Populær blandt flere aldersgrupper

Elcyklen er blevet tydeligere i gadebilledet, fordi den har vundet hjertet hos flere aldersgrupper. Den er blevet populær hos både yngre og ældre, som har fået øjnene op for de mange fordele, der er ved at vælge en elcykel.

Er du eksempelvis pendler? Så kan en elcykel være et både sundt og økonomisk alternativ til bil, bud og tog. På nogle strækninger kan det endda være mere effektivt. Skal du igennem myldretidstrafikken i de større danske byer? Læg mærke til om cyklisterne i virkeligheden kommer hurtigere næste gang, du holder i kø.

Eller måske cykler du med børn i en barnestol foran eller bagpå cyklen? Du kan også have dem i en anhænger til cyklen. Det kan godt blive tungt, når det går bare det mindste op ad bakke. Igen kan en elcykel gøre en forskel i din hverdag, da du kommer både hurtigere og nemmere frem. Du få et skub med på vejen, som var der altid medvind.

Sidst men ikke mindst har mange med nedsat styrke i muskler, knogler eller led stor glæde af en elcykel. En cykeltur på en elcykel er både skånsom og behagelig motion. Du får rørt kroppen og får frisk luft.

Hvilken slags elcykel drømmer du om?

Elcyklerne er også blevet flottere at se på. De findes i mange forskellige former og farve. Er du mest vild med det klassiske eller mere sporty design? Der skal nok findes en elcykel for din smag. Vælg mellem klassisk eller sporty, afdæmpede eller friske farver, indvendige eller udvendige gear, med eller uden fodbremse og meget mere.

Er du blevet lun på en ny elcykel? Find din lokale cykelforretning med det samme og få en prøvetur på din favorit.

Comments are closed.