Sådan holder du en miljøvenlig ferie

Sådan holder du en miljøvenlig ferie

Sponsoreret indhold

Det er altid lækkert at holde ferie. På ferien kan du koble af fra hverdagens stress, nyde tiden sammen med dine nærmeste samt få masser nye oplevelser. Du kan holde ferie på mange forskellige måder og nogle af dem er mere miljøvenlige end andre. Flyver du for eksempel om på den anden side af jorden belaster du selvfølgelig miljøet mere end hvis du holder ferie hjemme i Danmark. Hvilket leder til den første mulighed for at holde en mere miljøvenlig ferie.

Hold ferie i Danmark.

Danmark er et utrolig smukt land med mange steder at opleve. Vi har flere attraktioner som er på UNESCOs verdensarvliste: Natitionalpark Vadehavet, Roskilde Domkirke, Kronborg slot, for at nævne nogle stykker. Udover de internationale anerkendte attraktioner byder Danmark på et væld at andre spændende attraktioner og oplevelser. For eksempel, hvis du tager op til Skagen kan du opleve et naturfænomen når de to have Kattegat og Skagerrak mødes, i Ribe kan du opleve Ribe Domkirke som blev indviet helt tilbage i 1250 og i Odense kan du besøge H.C. Andersens Fødehjem. Hver eneste del af Danmark har noget unikt du kan opleve – Du kan faktisk holde ferie i Danmark de næste mange år uden at løbe tør for nye ting at se og prøve.

Transport i Danmark

Du kan transportere dig selv rundt på utrolig mange måde, der er selvfølgelig bilen, som giver ultimativ frihed, men er lidt mere besværgelig i større byer. Bilen er også den mulighed som mindst klimavenlig.

Hvis I er en større gruppe som skal afsted på ferie sammen kan det både være billigere og mere klimavenligt, hvis I lejer en bus sammen i stedet for at køre i hver jeres bil. Ved at køre sammen i en bus sænker I jeres CO2 udslip, I kan hygge jer sammen i transporttiden i stedet for at sidde opdelt i hver jeres bil, samtidig er I utrolig fleksible da I selv kan planlægge, hvornår I vil afsted og hjem igen.

Så er der offentlige transportmidler, hvor CO2 udslippet også kan fordeles på mange mennesker, hvilket er bedre for miljøet end hvis alle skulle køre i deres egen bil. Offentlige transportmidler er især fleksible til transport inde i større byer. Samtidig kan du også sagtens rejse fra den ene ende af landet til den anden med offentlig transport.

Hvis du er i god form, kan du også vælge cyklen som transportmiddel. Det er nok den billigste og mest miljøvenlige transportform du kan finde. Selvfølgelig er du nødt til at have udstyret i orden – Sikkerhed først, og så skal du selv kunne bære hele din opbakning. Med cyklen får du virkelig oplevet Danmark på tætteste hold, når du skal fra A til B. Så udover de oplevelser du får på dine destinationer, så får du også masser af oplevelser på vejen imellem dem.

Alternative måder at rejse til udlandet på  

Hvis ferie i Danmark ikke lige er din kop the, så kan du sagtens rejse miljøvenligt til udlandet. Fra flere steder i Danmark kan du tage enten bus eller tog til rejsemål rundt omkring i Europa. Du vil måske endda blive overrasket over at disse rejseformer kan gøres ret billig. Så udover at gøre noget godt for miljøet, så gør du også noget godt for miljøet.

Comments are closed.