Hvad er så godt ved genanvendt træ?

Hvad er så godt ved genanvendt træ?

Sponsoreret indhold

I mange år nu er genanvendt træ blevet brugt til at skabe en lang række af designelementer. Som materiale, har det over tid set en stigende tilstedeværelse i folks hjem – og af gode grunde!

SÅ HVAD er genanvendt træ?

For dem af jer der ikke bekendt med begrebet, så er genanvendt træ, træ der er taget  gammel struktur og bygningsværker og genbrugt til noget helt andet – det være sig trægulve eller mere populært – rustikke designermøbler.

Men hvad er det der gør denne type træ så trendy og hvorfor elsker vi det?

Det smukke ved møbler af genanvendt træ

Lige siden starten af dens anvendelse, er genanvendt træ blevet brugt til at fremstille unikke møbler – og det er også helt på sin rette. Det er en kunstform at transformere denne type træ til noget helt specielt – og vi ser smukke resultater gang på gang.

Idet træet har været brugt tidligere, har det et unikt udseende og sin helt egen historie bag sig. Ingen to stykker er identiske, og de har alle individuelle karakteristik. Det er præcis dette der gør genanvendt træ utrolig smukt. Det bringer karakter ind i det moderne hjem. Som designelement har det evnen til at sømløst smelte sammen med et utal af indretningsstilarter og kan derfor fungere i ethvert hjem. Fra moderne til det mere traditionelle.

Upcycling står som kontrast til reducerede naturressourcer og giver et bæredygtigt aftryk

Det er desværre et faktum, at vi lever i en verden, hvor ressourcerne ikke er uendelige. Ved at fremstille træmøbler, herunder cafemøbler, plankeborde, tv-borde mm. fra tidligere anvendt træ,  er møbelvirksomheder med til at reducere den negative effekt de har på miljøet..

Behovet for at fælde nye træer reduceres – hvilket indirekte og direkte hjælper med at reducere de effekter, håndværket har på miljøet.

Genanvendte træmøbler er hårdført

Som resultat af at være udsat for naturens elementer over mange år, opnår træet en hårdhed der drastisk minimerer chancen for at træet giver sig, ændrer form eller splitter. Det er som følge af at det over sin livstid har trukket sig sammen og udvidet sig gang på gang og derved blevet komprimeret. Denne komprimering bidrager til robustheden vi ofte associerer med møbler fremstillet af genanvendt træ.

Comments are closed.