Hold ferie med god samvittighed

Hold ferie med god samvittighed

Sponsoreret indhold

Ferie er ofte synonym med forkælelse. Det kan koste mange penge at holde ferie, derfor vil vi gerne have det så godt som muligt imens. Det kan være at vi gerne vil være sikre på godt vejr, så vi vælger at rejse sydpå. Det kan være at vi ikke vil spilde tid på at køre til vores destination, så vi vælger at flyve i stedet for. Hvis vi skal i en forlystelsespark er det bare nemmere at købe mad og drikke i parken i stedet for at smøre mad og tage drikke med hjemmefra. Mange af de valg forkæler os, men er til gengæld ikke særlig gode for miljøet. Derfor kommer vi her med 3 gode råd til, hvordan du kan holde ferie med god samvittighed.

 

  1. Rejs kun på én ferie

Vi har jo en del ferier og helligdage i løbet af året som kan inspirere til mange potentielle rejser, men vil du være god ved miljøet, så hold dig til at rejse én gang om året. Det er de mange små weekendrejser med fly, som fylder i meget i ”klimabudgettet”. Det er utrolig populært at bruge en forlænget weekend til at rejse ud og få en masse nye oplevelser. Du behøver dog ikke at rejse ud af landet for at opleve nye ting, men i stedet for de mange små smutture til Europæiske hovedstade, så kan du tage på én længere rejse, hvor du har tid til at opleve endnu mere på destinationen.

 

  1. Hold ferie tættere på

Jo længere væk du rejser, desto højere bliver CO2 udslippet for rejsen. Derfor kan det være en fordel for miljøet, hvis du vælger at holde ferie i Danmark eller tæt på Danmark. Her kan du vælge at bruge de penge som ellers skulle være gået til flybilletten til ekstra forkælelse på ferien.

Hvis du bare er nødt til at komme væk fra Danmark for at det føles som en rigtig ferie, så kan du sagtens rejse ud og samtidig begrænset dit CO2 udslip. For eksempel, hvis I er 2 eller flere i bilen, så er det bedre for miljøet at køre til destinationen. Så er I en familie på fire som gerne vil til Norditalien, så kan I sagtens køre dertil med god samvittighed. Hvis I skal på tur til enten Danmark eller udlandet og I er flere end der kan være i én bil, så kan I med fordel leje en bus. På den måde er I flere som ”deler klimabelastningen” og sparer derved planeten for unødigt udslip af CO2. På en bustur starter hyggen også med det samme i er samlet i bussen, da turen til destinationen også bliver en del af oplevelsen.

 

  1. Køb regnskov

Har du meget svært ved at begrænse din rejselyst? Så kan du vælge at købe aflad, som det kaldes. Det betyder at du kompenserer for din udledning af CO2 ved fx at investerer i et skovbevaringsprojekt. Din rejse ”koster” det samme i CO2 uanset om du køber aflad eller ej, men ved at købe aflad gør du noget godt for planeten. Køber du fx et regnskovscertifikat fra Verdens skove er du med til at beskytte et konkret regnskovsområde i Nicaragua. Man kan kalde det et plaster på såret.

Comments are closed.