Det kan du gøre for klimaet

Det kan du gøre for klimaet

Sponsoreret indhold

I en verden hvor vi er over 7 milliarder mennesker, kan det være svært at føle sig vigtig i kampen mod klimaforandringer. Ligeledes kan det være svært at finde rundt i de mange forskellige løsningsmuligheder, der findes. Derfor er det en nødvendighed at starte simple ændringer ude ved de private husstande, for at dette kan spredes som ringe i vandet.

På baggrund af ovenstående kommer der her et skriv, der omhandler meget simple ændringer i hverdagen, der kan være behjælpelige for at tage et sundere miljøpunkt.

Vær glad for din indsats

Første punkt er, at man generelt bliver mere bevidst om de ændringer man gerne vil foretage sig og derefter er stolte af ændringerne. De folk man omgås, skal kunne mærke, at man er glad for sine ændringer for at ringene kan spredes. Det er vigtigt at få skabt en positiv atmosfære omkring de ændringer, der kan være behjælpelige for klimaet.

Ændre dine madvaner – Bare en smule

Fokus på maden er en af de meget simple måder at ændre sine daglige rutiner til et sundere miljøpunkt. Den første ting man kan ændre, er at spise mindre kød. De animalske landbrug producerer en stor mængde drivhusgasser, forårsager meget forurening og bruger en stor mængde vand. Faktisk så udleder de animalske landbrug 18 % af hele verdens udledning af drivhusgasser.

Hvis muligt, tag cyklen

Få gjort din transport mere miljøvenlig. Undersøg altid mulighederne for at kunne optimere din transport. Din transport til og fra arbejde skal, hvis muligt, ikke være individuelt i bil. Opsøg mulighederne for samkørsel, offentlig transport eller bedst af alt, brug din krop og få samtidigt noget motion på en cykel eller ved gang. På sidstnævnte måde kan du både hjælpe dig selv og miljøet. Det er en win-win situation, som skal have mere fokus i det danske samfund. Her kommer en af de måder man kan vise sin stolthed omkring sine ændringer. Opsøg chefen og undersøg mulighederne for at kunne udlodde belønninger til folk, der cykler. Få skabt konkurrencer omkring de sunde transportmuligheder. Både internt i virksomheden, men også som udfordringer til interessenter, kunder eller andre eksterne virksomheder.

Mange bække små

Det sidste punkt er nogle små ændringer, der samlet set kan bidrage rigtigt meget til at udlede mindre co2, men samtidigt også at spare penge.

  • Skift til energisparepærer i hjemmet,
  • frakobl elektroniske enheder, når de ikke er i brug og
  • undgå at brug tørretumbler, når det er muligt at hænge tøjet op, ellers så anskaf dig dryerballs, der kan nedsætte tørretiden.

Fælles for alle disse initiativer er, at alle punkter er gavnlige for at kunne mindske co2 udslippet. Samtidigt kan de også hjælpe med at forøge din egen sundhed, både fysisk og økonomisk.

Comments are closed.