Ridning for nybegyndere

Ridning for nybegyndere

Sponsoreret indhold

Ridning:
De mest basale teknikker der kan få dig til at ride.

 

At lære at ride godt er en livslang proces. Igennem denne blog vil du stifte bekendtskab med de mest fundamentale aspekter ved ridning.

1

Ride position:

På billedet nedenfor ser du en person som rider Engelsk, men fundamentet for krops position er det samme for western og andre ride stile, som du kunne ønske at adoptere.

 

Når du rider på en hest, så skal der gerne være muligt at tegne en lige linje gennem øre, skuldre, hofte og hæl.

Som du kan se på billedet ovenfor, så er hælen på denne rytter lidt ude af position – men det er ikke så nemt som det måske lyder.

Skuldre skal gerne være rank og lige. Hvis du finder at du har runde skuldre som rykker nedad, så kan det være en god ide at løfte dine skuldre og åbne op for hulrummet mellem dine ribben. Det giver dig en god rank position, som du kan arbejde ud fra.

Udover dine skuldre, så skal din ryk være fuldt ud vertikal og du skal sidde på din top af din bagende. (Du kender nok følelsen af at have siddet alt for lang tid på en hård stol og din bagdel er ved at blive øm). Du skal sidde i denne position uden at runde ryggen eller overspænde din lænd.

 

Ben og hæl

2

 

Folk der netop er begyndt på ridning har en tendens til at have deres ben i en ”ikke sikker” position. Det er også helt okay mens du er ved at lære – men det skal helst ikke blive til en vane. Det kan tage rigtig lang tid før du lærer hvordan en solid ben og hæl position skal føles.

Bolden af din fod skal gerne hvile på stigbøjlen. Bolden er den største del af din fod, lige efter tæerne. Du kender nok følelsen efter en god omgang spinning. Det er samme position med din fod.

Bare for at være sikker, så er det en god ide at investere i nogle gode ridestøvler, som er specielt udviklet til ridning.

Dine tæer skal pege mod skyen, mens du holder dine ankler i spænd og din hæl nedad.  Dette absorbere stød fra din ridning og vil holde dig sikkert på hesten, da det forhindre at din fod falder ud af stigbøjlen.

 

Arm og hånd position

3

 

Hvis du kigger på den fremhævede boks på billedet. Hænderne skal gerne være ca. 15 centimeter over og foran sværdknoppen af sadlen. Forestil der at der er en usynlig boks, som du altid skal have dine hænder inde i. Albuerne skal gerne være i en lige linje mod biddet.

Nybegyndere inden for ridning har en tendens til at holde deres hænder alt for højt oppe. Derudover har de svært ved at lære, at holde hænderne rolig mens de rider. Dette er vigtig da uforsigtige bevægelser kan få biddet, som er i hestens mund til at ride rundt og irritere hesten mere end unødvendigt.

Det var vist de små informations-bidder jeg kunne komme afsted med. Det skulle gerne give dig en bedre forståelse for ridning og hvorledes du kommer i gang. Ønsker du at blive bedre til ridning anbefaler jeg altid at tage lektioner. Fra normale ride lærere til eventuel en efterskole som har ridning på programmet. Alt hjælper dig til at blive en bedre rytter. I sidste ende er det jo blot at øve og øve lidt mere. Ridning er som sagt en disciplin, som kan tage en livstid af mestre.

 

Comments are closed.