Musikkens kulturelle indflydelse

Musikkens kulturelle indflydelse

Musik er et vigtigt og særdeles nyttigt redskab. Nogle vil måske anse musik som værende en lille fodnote i den menneskelige udvikling, men musik har i virkeligheden en langt større kraft; for nogle, er det med til at definere deres eksistensgrundlag. Faktum er, musik er en drivende kraft i vores samfund; Musikken har været til stede siden begyndelsen af den menneskelige udvikling.

Den gennemsnitlige person tilbringer flere timer om dagen på at lytte til musik. Lige fra at aktivt lytte og nyde musikken gennem deres smarte og moderne Beoplay A2 højtalere, eller blot som en lydmæssig aktivitet der har taget sin plads i baggrunden.

Musik har en stor og betydelig effekt. Det er ikke overraskende. Musikken er med til at styre hvordan vi som mennesker tænker og handler, måske endda vores intelligens.
At lytte til musik i baggrunden har eksempelvis vist sig at have en positiv indflydelse på vores humør, vores produktivitet, og endda vores intelligens. Uanset om musikken blot er en distraktion fra dagligdagens stress, er det at lytte til musik påvist i utallige undersøgelser, for at øge vores produktivitet.

Ud over at forbedre vores humør og fremme produktiviteten, har musik vist sig at fremme vores menneskelige intellektuelle vækst.

Fordele og ulemper ved musikken

So vi allerede har omtalt, så er musikkens indflydelse omfangsrigt. En person som lytter til musik oplever derfor naturligvis både følelsesmæssige op-og nedture – alt efter ens personlige livsmæssige situation. Er man glad lytter man oftest til musik der driver os fremad, hvor en lytter med depression vil dvæle i musik med en negativ konnotation.

Heldigvis anser de fleste musik som værende et lindrede og rensende redskab.
Musik er altså en stærk kraft i det menneskelige samfund og en hjørnesten i menneskelig kultur og udvikling; Musik er et læringsværktøj, en metode til kreativ kommunikation og for nogle, en livsstil.

Comments are closed.