Hvorfor økologisk hudpleje?

Hvorfor økologisk hudpleje?

Sponsoreret indhold

Hvad er økologi egentlig? Er det ikke kun noget med landmænd og fødevarer? Hvordan har det egentlig noget med hudplejeprodukter at gøre? Mange spørgsmål og ekstra forklaringer dukker altid op, når ord som bæredygtighed og økologi dukker op. Økologi er i sin helt basale form det at undgå brugen af giftstoffer og kemikalier – både i fødevarer, men også i hudplejeprodukter. Ved ikke-økologiske hudplejeprodukter forstås det, at de ingredienser der benyttes til produkterne, kan være usunde kemikalier, såsom pesticider, herbicider eller GMO, Genetisk Modificerede Organismer.

Ved økologiske hudplejeprodukter skal produkterne indeholder naturlige ingredienser, såsom plante- og frøekstrakter. Disse ingredienser er dyrket organisk, de er blide mod huden – og skulle gerne skabe ro i sjælen.

Organiske hudplejeprodukter virker bedre!

Og hvorfor gør de så det? Når du undlader brugen af herbicider og pesticider i økologiske produkter, udebliver det også fra kroppen. Kroppen optager nemmere organiske produkter end giftstoffer og kemikalier. Din krop er klog og den ved, hvad der er sundt at optage og hvad den skal prøve at skille sig af med. Derfor vil et organisk- og økologisk hudplejeprodukt alt andet lige virke bedre for din krop og din hud. Desuden er op mod 95 % af ingredienserne i organiske hudplejeprodukter, aktive. Aktive ingredienser er de stoffer, som har en direkte effekt på din krop og hud.

De fire fordele til økologisk hudpleje

Der er overordnet set fire fordele ved økologiske hudpleje. Den første fordel omhandler miljø og klima. Ved økologiske- og organiske hudplejeprodukter er der nemlig fokus på ansvarlig produktion. Ingredienserne der bliver brugt i disse produkter, er nemlig økologisk fremstillet og derved sundere for miljøet.

Den anden store fordel er ingen hudirritation. Ved at undlade giftstoffer, skadelige kemikalier eller kunstige farvestoffer er det mere sandsynligt, at din hud vil elske produktet. Det mindste tegn på, at kroppen ikke er tilfreds, måske på grund af diverse kemikalier, så skaber det irritation. Ved at undlade disse ingredienser i hudplejeprodukter, vil der næsten med sikkerhed være mindre hudirritation.

Den tredje fordel er produkternes naturlige duft. Kunstigt fremstillede produkter kan lugte helt ”fabriks” agtigt – mens økologiske hudplejeprodukter bibeholder sin naturlige- og behagelige duft.

Den fjerde fordel er, at naturlige- og organiske hudprodukter ”leveres af jorden.” Helt simpelt, så giver du din krop noget af det mest naturlige, som kroppen har brug for. Den sidste fordel er ydermere, at du både gør noget godt for dig selv, for jorden og for dine nærmeste.

Hvad skal jeg kigge efter?

Når du skal på jagt efter dine økologiske hudplejeprodukter, er der nogle naturlige ingredienser du bør kigge efter. Specielt ingredienserne som kokosolie, tea tree olie og vindruekerne olie. Derudover er produkter som rosenvand- og hybenkerne ingredienser og produkter, også værd at kigge efter. Blot husk på, at kravene til det at være et økologisk produkt bliver strengere dag for dag – det samme bør du være, når det kommer til pleje af din krop.

Comments are closed.