Fremtidens miljøvenlige bil er efterhånden ved at være en realitet

Fremtidens miljøvenlige bil er efterhånden ved at være en realitet

shutterstock_146626955-1

Elbilen bliver i større grad integreret i danskernes hverdag, hvilket blev illustreret ved et Guiness World-record forsøg på den nye motorvej mellem Silkeborg og Aarhus som åbnede i søndags d. 11. september.

Ved åbningen af den nye Silkeborgmotorvej forsøgte de Forenede Danske Elbilister (FDEL) og CO2 Green Drive nemlig at lave ny verdensrekord i den længste parade af de miljøvenlige elbiler. Forsøget resulterede i at hele 425 elbiler og deres bilister mødte op for at deltage – hvilket betyder at de slog den forhenværende verdensrekord fra 2015 med over 150 elbiler.

Verdensrekordforsøget i Silkeborg inkluderede elbilister fra både Ukraine, Sverige, Norge, Tyskland og Danmark. Den store udbredelse af elbilister og interesse for rekordforsøget vidner om en stigende interesse for miljøvenlige biler – og dermed ser det positivt ud for miljøet i fremtiden.

Da paraden af elbiler som de første kørte lydløst afsted på motervejen, fik de fremmødte tilskuere sig en lille smagsprøve af en miljøvenlig fremtid.

Fordele ved elbilen

Den miljøvenlige bil medfører mange fordele. Blandt andet har den ingen direkte CO2-udslip i nærområdet, og generelt er det et meget lavt CO2-udslip som elbilen medfører. Hvis elektriciteten udelukkende var produceret af vedvarende energiformer, såsom vindenergi, er der intet CO2 udslip fra elbilen overhovedet.

Lige nu er 41% af elektriciteten til elbilerne i Danmark produceret af vindenergi, men målet er at opnå 100% indenfor få år.

Udover de miljøvenlige fordele er elbilen nem at køre, og accelerer hurtigt og lydløst.

Elbilens fremtidsudsigter er positive

Det der hovedsageligt holder elbilens udbredelse tilbage i Danmark er dets begrænsede rækkevidde som ligger omkring 200-250 km. Elbilen kræver altså en ladestation hvor bilen kan blive ladet op, men der er stadig flere steder i Danmark hvor dette ikke er muligt på trods af de 1000 offentlige ladepunkter.

Generelt vokser udbuddet af elbiler globalt, og i takt med at teknologien udvikler sig – blandt andet har Teslaen op til 450 km rækkevide – ser fremtidens bil nu ud til at være overraskende tæt på.

 

Comments are closed.